tirsdag 12. februar 2013

Boller

her er bolleoppskriften jeg lovte dere i helgen


Vel nå skal jeg ikke ta æren helt, 
for det er min mors oppskrift

1/5 kg mel
90 gr sukker
1 ts kardemomme
100gr margarin/smør
3dl melk/vann
1egg
50gr gjær

min kenwood rommer 2 kg mel så her er den oppskriften

2kg mel
4dl sukker
6 ts kardemomme
400gr margarin/smør
12 dl melk
2 egg
4 pk gjær ( jeg bruker tørrgjær)

Som vanlig bland smeltet margarin og melk, da er det passe temp til gjæren, 
la deigen heve en god halvtime,
bak ut bollene, jeg bruker samme deig til kanelboller og skolebrød
la etterheve minst 45 min! 
da får du det beste resultatet.
Pensle med egg.

250gr i ca 10 min

Bon appetitt

1 kommentar:

  1. Hei Bente og tusen takk for hyggelig kommentar hos meg!:)
    Bollene fristet veldig:) men jeg er dårlig på
    baking å sånt:))
    Ha en fin fin dag og god helg!
    Klem fra Janne

    SvarSlett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...