Vel nå skal jeg ikke ta æren helt,
for det er min mors oppskrift
1/5 kg mel
90 gr sukker
1 ts kardemomme
100gr margarin/smør
3dl melk/vann
1egg
50gr gjær
min kenwood rommer 2 kg mel så her er den oppskriften
2kg mel
4dl sukker
6 ts kardemomme
400gr margarin/smør
12 dl melk
2 egg
4 pk gjær ( jeg bruker tørrgjær)
Som vanlig bland smeltet margarin og melk, da er det passe temp til gjæren,
la deigen heve en god halvtime,
bak ut bollene, jeg bruker samme deig til kanelboller og skolebrød
la etterheve minst 45 min!
da får du det beste resultatet.
Pensle med egg.
250gr i ca 10 min
Bon appetitt
Hei Bente og tusen takk for hyggelig kommentar hos meg!:)
SvarSlettBollene fristet veldig:) men jeg er dårlig på
baking å sånt:))
Ha en fin fin dag og god helg!
Klem fra Janne